Rušenje i reciklaža

Vraćamo vam prirodu!

Kompanija ŠUŠA se u svojim poslovima susreće sa različitim materijalima koji predstavljaju građevinski ili industrijski otpad. Takvi materijali se otpremaju u reciklažne centre ili se recikliraju na licu mesta gde se zatim vrši se nasipanje terena. Iza sebe kompanija ostavlja zelenu površinu, očišćeni i pripremljeni prostor za novi  objekat....

Pročitajte više

Bezbednost

Target zero safety

Svi zaposleni u kompaniji ŠUŠA su bezrezervno posvećeni našem krajnjem cilju, koji je nula nesreća, nula teških povreda na radu, nula incidenata i nula zagađenja životne sredine.

Pročitajte više  

Izgradnja i sanacija deponija komunalnog otpada

Poslednjih decenija u svim gradskim aglomeracijama i naseljenim mestima odlaganje otpadnog materijala postaje jedan od prvih i najznačajnijih problema. Savremeni čovek stvara sve veću količinu otpadnog materijala i njegova struktura se neprekidno menja. U svetu su već široko prisutni sistemi za sagorevanje komunalnog otpada plazma i drugim sistemima. To su objekti koji zahtevaju velika ulaganja.

Kompanija ŠUŠA se opredelila za izgradnju deponija izvan gradskih aglomeracija a u skladu sa propisima o zaštiti okoline. Proces sanacije započinje planiranjem smetlišta i ravnomernog raspoređivanja po površini. Nakon toga se kompaktorom i buldožerom vrši sabijanje otpadnog materijala do određene granice. Cela površina se presvlači folijom, glinom, inertnim materijalom (zemljom). Oko deponije se izgrađuje drenažni vod radi odvođenja otpadne vode, koje ispušta smetlište, do za to predviđenog mesta. Kako ne bi došlo do eksplozije sabijenog gasa unutar deponije, postavljanjem biotrnova vrši se kontrolisano odstranjivanje gasa.

Deponija Stara Pazova 11 (2).jpgDeponija Stara Pazova 11 (3).jpgDeponija Stara Pazova 11 (4).jpgDeponija Stara Pazova 11 (5).jpgDeponija Stara Pazova 11 (6).jpgDeponija Stara Pazova 11 (7).jpgDeponija Stara Pazova 11 (8).jpgDeponija Stara Pazova 11 (10).jpgDeponija Stara Pazova 11.jpg